28 Apr 2019

SWEETALITY - PRODUK PEMANIS TERKINI SHOM

Hai assalamualaikum dan selamat sejahtera uols.
Zati doakan semoga setiap daripada uols yang baca entry dan blog zati ni sentiasa berada dalam kesihatan yang terbaik. Sebab kesihatan tubuh badan yang baik ni penting bukan untuk diri kita je tapi untuk orang-orang tersayang di sekeliling kita. Kalo asik tak sihat je, macam mana la kita nak jaga anak-anak, nak layan suami kan 😊

Entry kali ni adalah tentang produk terkini daripada SHOM yang dilancarkan awal tahun 2019 ni.

Apakah dia? SWEETALITY jawapannya.


Rata-rata kita ni memang tak boleh lepas daripada benda-benda manis. Tapi sekarang ni ramai dah mencari alternatif lain untuk gula. Tujuannya untuk menjaga kesihatan dan menjauhkan tubuh badan kita daripada risiko penyakit yang memudaratkan.



Sweetality ni sebenarnya adalah produk pemanis yang

➤ RASA setanding GULA
➤ TEKSTUR seperti GULA
➤ GUNA seperti GULA

Didatangkan dengan 2 bentuk, iaitu serbuk dan juga liquid.


Botol besar tu adalah dalam bentuk serbuk. 
Halus je serbuknya macam tekstur fine sugar tu. Cara pengambilannya sikit je sebab Sweetality ni 5 kali lebih manis daripada gula putih. Bagi setiap hidangan (per serving) 1g adalah sama manisnya dengan 1 sudu teh gula biasa dan rendah kalori.


Yang ni pulak dalam bentuk liquid.
Guna 1 titis je dah rasa macam 1 sudu teh gula biasa. 1 titis ni sebenarnya zero kalori tau. Botolnya pun kecik je, senang dibawa kemana-mana. Letak dalam handbag atau dala poket pun boleh.


Apa uniknya Sweetality ni?

Sweetality ni adalah satu evolusi gula tebu menggunakan teknologi proprietari Flavour Infusion Factor (FIF).



Teknologi FIF ni lah yang menjadikan Sweetality ni mempunyai rasa dan kelihatan seperti gula. TAPI.. Sweetality ni 80-98% kurang kalori berbanding gula biasa.

Jadinya bila uols guna Sweetality ni dalam minuman atau masakan, tak perlu risau bab kalori dah. Gunalah untuk masak kuih-muih, baking, tambah dalam air teh atau kopi. Rasanya sama manis macam gula. Takde rasa pahit-pahit atau payau. Best kan 😍


Berapa harga Sweetality ni?
  • Sweetality Granulated Sweetener (200g) = RM35(WM) dan RM37(EM) - ini yang berbentuk serbuk.
  • Sweetality Liquid Sweetener (30ml) = RM65(WM) dan RM67(EM)

Siapa yang boleh guna Sweetality ni?

Semua orang boleh guna. Sasaran Sweetality ni sebenarnya adalah untuk siapa yang mementingkan kesihatan dan yang ingin mengurangkan gula dalam diet harian mereka.


Sweetality ni dah ada di pasaran dan usahawan-usahawan SHOM dah mula giat dapat order daripada mereka yang nak beralih ke cara kehidupan yang lebih sihat.

Uols boleh wasap.my/60133333446 untuk dapatkan Sweetality ni.

Kalo ada yang berminat nak jana duit poket dengan Sweetality ni dengan jadi Agent atau Dropship, jangan segan silu wasap zati jugak tau 💓
















No comments:

Post a Comment