6 Feb 2018

Mastering Your Sales by Premium Beautiful Experts


Sabtu lepas Zati berpeluang attend kelas Mastering Your Sales. Sebelum ni memang dah banyak kali pegi group coaching, tapi kali ni lain sikit. 

Sebab speaker2 nya adalah LELAKI πŸ‘¨πŸ‘¨πŸ‘¨ Bukan sorang tapi 3 orang abam2 Premium Beautiful Experts!

Boleh erkk LAKI jual korset Premium Beautiful?
Sebenarnya nak jual apa pun boleh. Tak kira jantina, tak kira produk apa ataupun kat mana. Asalkan kena pandai tentang apa yang kita jual dan kena betul tekniknya serta strateginya.

Sebelum start kelas, wajib la selfie dulu ye.



So hari tu, bagi menaikkan lagi semangat nak mengaut ilmu, emcee, tuan Hilmie jemput leaders2 untuk lead sesi joget dengan lagu rasmi Hai-O, My Choice for Life. 


  
Berpeluh gak ketiak, terkial-kial sebab tak ingat stepsπŸ˜› 



Dah abis longgar segala sendi-sendi, maka start la sesi pertama. Ofkos la bab produk - Premium Beautiful.



Tengok tu tuan Paidi Hassan penuh konfiden menerangkan bahagian2 korset Premium Beautiful ni. Walaupun dorang ni lelaki, dorang ni expert tau bab baju dalam ajaib Premium Beautiful ni. Tapi jangan risau batasan agama dan adab masih dijaga bila masa menjual.

Next topik mengenai macam mana nak buat BLOG. Disampaikan oleh tuan Hafieez. Blog lah yang menjadi salah satu senjata penting dalam bisnes online. Nak tau pasal korset Premium Beautiful ni, gugel. Nanti pakcik gugel listkan blog-blog berkaitan Premium Beautiful.. contoh, katanya.

Ni sesi hands-on macam mana nak buat blog. 

Kemudian, amanat daripada mentor kami semua, CDM Salleha Roslan. Kak Sal ni memang tak pernah kering idea untuk bakar semangat kami. Sampai sekarang ternampak2 anak bear yang terkial2 berenang dalam sungai nak selamatkan diri sendiri daripada kena terkam ngan pak singa. Penuh maksud tersirat tayangan video pendek tu.

Last but not least, sesi sharing daripada puan Zulaikha Hj Fakih. Syahdu dengar cerita beliau dalam mendaki tangga kejayaan bersama SHOM ni. Antara pesanan beliau, kalo nak berjaya, dengar cakap Mentor πŸ˜‰



Dan acara penutupnya sudah semestinya lah sesi bergambar 😊

Ni antara group photo. Ada antara kami ni datang daripada jauh. Selatan ada, Utara ada semata-mata untuk sama-sama nak belajar.
  
Tema kami pada hari tu adalah Putih, Kuning dan Gold.. haaa pilih la nak warna apa. Lawa-lawa semuanya 😍



Bersama mentor2, Ieka dan BCDM Salina Salleh.

 Bersama CDM Salleha Roslan.



On the other side of the story, bila dapat tau kelas ni dibuat kat Perpustakaan Tun Raja Uda Shah Alam, hati legaaaa sangat πŸ˜€ Sebabnya, hari tu walaupun Sabtu, terpaksa bawak Isaac datang sama. Jadi ada la tempat untuk buat 'keja' dia sendiri.. dia pun suka nak datang ke library ni sebenarnya.

Sebab apa dia suka, yang pertamanya sebab boleh naik buggy daripada tempat parking ke bangunan library. 

 
Then section untuk budak2 kecik kat library ni luas dan menarik. Uols pegi la bawak anak2, confirm dorang suka. 



Kita pupuk minat dorang pegi library daripada kecik. Walaupun mula-mula dorang banyak main daripada membaca, insya Allah nanti akan datang la jugak minat untuk membaca.

Nak menuntut ilmu ni, pada mula nya memang kena paksa diri. Bila kita dah tau serba sedikit, kita jadi teruja. Kita jadi nak tau lagi, nak tau lagi, betul tak..

Macam tu jugak la dengan bisnes ni. Bila dah start buat, rasa teruja macam nak buat lagi dan lagi dan lagi, sampai boleh capai apa yang mentor dan CDM dalam bisnes ni dah capai. Dan yang paling utama nya sampai kita sendiri capai apa yang kita inginkan. Our BIG WHY.

That's it. Ada sape-sape yang berminat nak join our bisnes, boleh la helo helo Zati, 013-3333446.

πŸ’“πŸ’“πŸ’“









4 comments:

  1. seronok baca
    all the best zati and thank you for being in our team

    ReplyDelete
  2. Good luck kak zati.... terbaiklah...

    ReplyDelete
  3. Good luck kak zati.... terbaiklah...

    ReplyDelete