19 Jun 2017

Premium Beautiful menjadi pilihan hati

Asyik tengok testimoni orang lain je, lagi best kalo zati share testimoni zati sendiri berPremium Beautiful 😉

Ada 2 sebab kenapa zati berPremium Beautiful ni. Main reason sebab mula terasa sakit2 belakang. Dari pinggang ke tulang punggung, dan juga bahagian belakang tengkuk, hingga ke bahu.

Punca sebenar tak dapat dikenalpasti. Selalunya orang sakit belakang sebab accident ke, jatuh ke. Tapi zati takde plak terlibat ngan accident atau jatuh tu. Nauzubillah..

Bila fikir2 maybe sebab duduk terlalu lama atas kerusi dalam ofis. Kadang2 tu almost 2 hours melekat je atas kerusi, tak bangun2. Konon rajin sangat le tu kan buat keja 😝😝😝 Tapi memang tau, bila kita duduk terlalu lama, terasa sakit kat belakang. Especially di bahagian pinggang ke bawah. Bila nak bangun tu, kena slow2 je. Pastu bahagian tengkuk pulak, sebab terlalu lama mengadap laptop. Kepala tekun je merenung skrin tu. Tu yang buat rasa sakit tu sebab tak bergerak2 kepala tu. Mata je duk melilau kiri kanan hehe..

Sakit pinggang ni jugak disebabkan hari2 terpaksa mengusung laptop balik rumah dari ofis. Rumah dah la jenis walk-up apartment, dok kat tingkat 3 yang atas sekali. Lift memang takde. Pagi2 nak pegi keja tu, penuh badan dgn beg 😀 Beg laptop, handbag, beg sekolah anak lagi.. haihhh ntah berapa kg la semuanya tu. Lepas tu pulak, bila ada appointment dengan customer, usung lagi laptop tu. Time naik LRT lagi la seksanya. Dah la pagi tu turun naik tangga kat rumah & ofis, berjalan lagi ke stesen LRT. Dalam train terpaksa berdiri lagi dengan beban laptop kat belakang tu.. fuhhh memang terseksa.

Another reason that contributed to my backpain adalah sebab almost every morning kena dukung my lovely son ni utk bersiap ke sekolah.. 
Ye la, budak baru 5 tahun tengah sedap lena sambil hisap jari dia tu, kena kejut pagi2 utk pegi sekolah. Memang liat la nak bangun. So, terpaksa mummy dia ni bukakan baju dia siap2 atas katil tu, pastu dukung masuk toilet. Bila diletakkan atas toilet bowl barulah celik matanya 😀 Terpaksa la buat macam tu, sebab mummy nya ni nak kejar masa jugak ke ofis. Berat dia masa tu almost 20kg okayyy.. Then sometimes, bila pegi jalan2, dia tertido dalam keta. Dah sampai umah, kejut2 pun tak jaga. Again, terpaksa la dukung dia menapak naik tangga sampai tingkat 3.. rasa nak patah dua badan ni 😭😭 Bukan la nak menyalahkan dia pulak. But this the thing that you have to do...

Lepas pakai Premium Beautiful 1 full set, alhamdulillah segala rasa sakit kat belakang ni hilang. Sebab bila pakai ful set Premium Beautiful ni posture badan jadi lebih elok. Tak kira la masa duduk ataupun berdiri. Bawak bebanan pun tak terasa. Rasa ringan je. Badan pun tak rasa lenguh2. Sebelum ni memang selalu mintak en suami siku2kan belakang badan ni. Boleh la hilang sakitnya tp selang beberapa hari, datang balik rasa sakit2 tu. Dengan Premium Beautiful hilang dah rasa lenguh2 tu. Kesannya boleh kita rasa seawal seminggu-dua bila kita pakai secara konsisten. Makna pakai secara konsisten tu adalah minimum 8 jam sehari full set, okehh..

Sebab lain kenapa zati pakai Premium Beautiful ni sebab kena turunkan berat badan sebanyak 14kg. Bukan sikit tau.. 14kg!!!
Kisahnya.. hujung tahun 2016 dulu, secara tak sengaja zati menjadi bahan ujikaji untuk Projek COHORT.

Utk detail pasal Projek Cohort ni, boleh rujuk kat sini.
Secara ringkasnya, Projek Cohort ni adalah satu usaha penyelidikan mengenalpasti faktor-faktor risiko dengan tepat dan menemui biomarkers baru bagi pelbagai penyakit. Sebagai peserta untuk projek ni, kita kena menjalani beberapa ujian kesihatan. Sampel darah, urin kita akan diambil dan kita juga kena buat ujian Biofizikal iaitu ujian utk tekanan Darah, ECG, Spirometri, Ujian Saluran Darah. Selepas 6 bulan, peserta perlu sekali lagi membuat ujian susulan melihat status perubahan yang berlaku semasa sihat dan selepas sakit melalui cara mengumpulkan semula data kesihatan peserta seperti cara pemakanan, gaya hidup, pendedahan baru, perubahan status biofizikal dan sebagainya.

So, lepas dah buat segala bagai ujian tu, maka result yang zati dapat adalah zati ni dikategorikan sebagai OBES 😭😭😭
Berat badan masa tu 68.6kg. Target weight adalah 54.6kg iaitu kena kurangkan 14kg. Korang rasa dalam 6 bulan boleh ke nak turunkan 14kg tu??
Diet, exercise tu memang dah selalu ke laut. Tak konsisten langsung sebab dugaan tu memang maha hebat.
Tapiii.. alhamdulillah lepas dah pakai Premium Beautiful ni, target utk dapatkan berat badan 54.6kg akan tercapai. Dalam masa 3 bulan pakai, berat dah turun ke 65kg. In sha Allah, zati yakin Premium Beautiful boleh membantu utk dapatkan berat badan yg ideal tu dan tahap kesihatan akan jadi lebih baik.

Sooo.. inilah kisah benar zati 😊😊😊
Ada sesape yg berminat, teruja nak perbaiki kesihatan tubuh badan, memang zati strongly urge korang pakai Premium Beautiful ni.

Korang spend beribu kat Premium Beautiful ni nilainya yg korang dapat nanti lebih daripada itu. Eloklah kita mencegah sebarang penyakit daripada nanti kita terpaksa berubat di kemudian hari nanti.

💓
Zati 013-3333446




No comments:

Post a Comment