18 Apr 2017

Shake Me - protein drink

Assalamualaikum dear readers...


Ni perkenalkan →→→ Shake Me..



Apa itu SHAKE ME


SHAKE ME merupakan produk baru yang diperkenalkan oleh Syarikat SAHAJIDAH Hai O Marketing bermula 1 September 2016. Ianya sejenis minuman kesihatan yang dirumus khas mengandungi 3 bahan utama iaitu PROTEIN SOYA, GARAM BULUH DAN L-CARNITINE sejenis ejen pembakar lemak ~ sesuai sangat untuk semua individu yang ingin menurunkan berat badan.

SHAKE ME ni adalah sejenis pengganti makanan yang berasaskan soya dan juga minuman protein yang sangat berkhasiat.

Protein ni sangat diperlukan oleh tubuh manusia. Protein adalah Makronutrien iaitu sejenis kelas makanan yang diperlukan dalam jumlah yang besar dalam badan manusia. Protein adalah sebatian kedua paling banyak didapati lepas air dalam badan.

Protein sangat penting kerana protein ni yang bentukkan struktur asas bagi setiap sel hidup termasuklah Hormon,Enzim,dan Antibodi. Protein jugak sangat penting dalam interaksi Metabolisme..


Dalam badan manusia, protein terlibat dalam banyak proses penting seperti mengawal tahap gula dalam darah,untuk penghadaman makanan,menghalang jangkitan,pengecutan otot,pembekuan darah,membaiki sel,penghantaran system saraf, dan banyak lagi..


Shake Me ni berkonsepkan 3M tau. 
Ape 3M tu? 

1. MINERAL - Shake Me provide mineral yang secukupnya untuk badan sewaktu proses penurunan berat badan.

2. MAINTENANCE - Shake Me akan membantu proses maintaining your ideal weight.

3. METABOLISM - Shake Me membantu meningkatkan kadar metabolism dalam badan. Bila kadar metabolism kita tinggi, makan apepun senang jer makanan-makan tu terbakar dalam bentuk tenaga.So, taklah kita gemuk ☺





APA KEISTIMEWAAN SHAKE ME?

1. Rendah kalori.
 Setiap packet SHAKE ME cuma mengandungi 90kcal jer you all. Kalau compare dengan breakfast nasi lemak, nasi kerabu, nasi dagang, nasi kuning, roti canai memang SHAKE ME ni jauh lebih rendah calorinya berbanding breakfast menu yg biasa kita makan tu

2. Tinggi Protein dan Serat.
Dalam SHAKE ME ni ada protein daripada kacang soya, oat protein, dan whey protein powder yang boleh membekalkan serat dan protein yang baik untuk kesejahteraan tubuh kita.

3. Sumber Calcium dan Magnesium
Kandungan soya dalam SHAKE ME membekalkan calcium yang baik untuk tulang dan gigi. Magnesium pulak datang dari campuran garam buluh yang terdapat dalam SHAKE ME ni.

4. Diperkaya dengan garam buluh, L-carnitine, vitamin dan mineral.
Best tau bila ada garam buluh ni, means that SHAKE ME ni dah ada agent detoxification. Jimat dah kat situ sebab 2 in 1. Bila nak slim ni, usus tu kena dibersihkan dulu barulah mudah usus tu nak absorb segala nutrient yang ada dalam SHAKE ME ni. Bila usus tu dah absorb nutrient baik dari SHAKE ME ni barulah boleh hilang berkilo-kilo! :)

5. Tiada gula tambahan.
SHAKE ME sesuai untuk mereka yang menghidapi Diabetes. Sebab dah tak perlu nak tambah gula dah dalam SHAKE ME ni. 

6. Tiada pewarna sintetik.


SIAPA YANG PATUT MINUM SHAKE ME?

- siapa yang mengalami BMI badan berlebihan.
- siapa yang inginkan mendapatkan berat badan ideal.
- siapa yang ingin menurunkan berat badan dengan cara sihat, selamat, berkesan dan murah.
- siapa yang selalu tak sempat nak makan atas faktor sibuk menguruskan kerja dan rumah tangga.
- siapa yang mementingkan kesihatan badan untuk sentiasa berada dalam keadaan yang optimum.

- sesuai untuk SEISI KELUARGA 

Cara minumnya hanya shake shake je.. tapi jangan guna air panas tau. Guna air at room temperature atau air sejuk. Buat ice blended pun sedapppp 😄

Untuk dapatkan rasa yang sensasi, mix kan SHAKE ME dengan MIN KAFFE.. dapat rasa mocha 💕

Minum hari-hari 2 sachets & diet yang betul, confirm slim youu


Berapa harga SHAKE ME ni?
Hanya serendah RM118 sekotak (20 sachets)
cuma RM5.90 untuk setiap kali pengambilan.. JIMAT kan


yang nak order SHAKE ME boleh terus tinggalkan pesanan anda di nombor

Zati 013-3333446


Zati sendiri amik 1 sachet SHAKE ME ni masa sahur.. Alhamdulillah sehingga pukul 3.30pm, perut tak berdondang sayang pun. Energy level pun masih tinggi sebab petang tu pegi jumpa client turun naik tangga tapi tak rasa letih.

Tengok pulak apa kata mereka yang dah cuba SHAKE ME dalam Program Diet mereka.



Menurut Safriza:

It's report card day!

Alhamdulillah sooo happy that i have lose 3.2kg after 28 days with Shake Me!

Bestnye diet bersama Shake ME ni is, i don't have to berlapar dan Shake ME helps me to change my eating habits and lifestyle. I love it!

Tak sabar nak lose banyakkkk KG lagi with Shake ME

Pray for me dearies!


Haaa... turun 3.2kg dalam masa sebulan. Penurunan berat badan secara berperingkat. 



No comments:

Post a Comment