21 Apr 2017

Herba Maharani - Rahsia Kewanitaan Anda



Assalamualaikum my dear readers..

Zati nak share skit mengenai supplement daripada SHOM yang best untuk wanita. Sejak mengamalkannya memang sungguh memuaskan hati. Tak pandang lain dah.. 

Ye la bila makin berusia ni, badan makin cepat letih dan lesu. Kerja kat ofis dah 8 jam pastu balik umah kena buat keja umah lagi.. memang rasa letih sangat. Alhamdulillah Herba Maharani ni sangat membantu Zati untuk kekal cergas dan aktif..


Apa tu Herba Maharani? Ni rupanya.




Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te 
Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 

Maharani  menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. 

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.


Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam:

Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

- Pati ayam hitam
-Concha Ostrea Gigas 
- Cornu Cervus Nippon
- Radix Astragalus Membranaceus 
- Radix Panax Ginseng 
- Rhizoma Cyperus Rotundus
-Radix Angelica Sinensis 
- Radix Paeonia Lactiflora 
- Radix Rehmannia Glutinosa 
- Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
-Radix Salvia Miltiorrhiza
-Rhizoma Dioscorea Opposita
-Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia.. tergagap-gagap nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni kalo kita beli satu-satu.

Jangan risau ye Herba Maharani ni disahkan Halal.





Apa pulak fungsi Herba Maharani ni?
  ➤melancarkan peredaran darah
➤menyelesaikan masalah wanita (keputihan, senggugut, peredaran haid)
➤melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas & urat saraf
➤menegang dan memberi keanjalan pd kulit (payudara, ovari, pinggul)
➤ubat gantian utk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dgn cepat
➤Untuk golongan wanita yg hampir menapous, ia menguatkan tulang & daya tahan penyakit
➤Mengeratkan hubungan suami isteri


Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam :

> Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

> Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

> Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

> Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani 
 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari 

(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan. 

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 



Harga = RM98 Sahaja!
1 kotak = 6 biji bola, 1 bola ada 50 biji


Contact Zati 013-3333446

1 comment:

  1. supplement org perempuan yg paling jimat. SEKOTAK SEBULAN JE KAN

    ReplyDelete