14 Aug 2019

Kopi Garam Buluh Min Kaffe - Kopi Paling Viral

Tahniah Min Kaffe!!!


Min Kaffe meraih The BrandLaureate Most Established Brand Awards: Best Brands in Consumer- Premium Coffee 2018/19!

Penganugerahan ni dibuat bulan April 2019 yang lalu. Baru ni zati berkesempatan nak update kat blog ni. Better late than never kann ๐Ÿ˜‰



Bukan mudah tau untuk meraih penghargaan tertinggi ini. Dengan kualiti produk Min Kaffe ni yang tinggi dan sentiasa dikawalselia, Min Kaffe ni berjaya mendapat pengiktirafan Premium Coffee. Prestasi jualan yang sangat cemerlang saban tahun, kerja keras dan strategi pemasaran usahawan-usahawan SHOM jugak banyak menyumbang dalam menaikkan produk Min Kaffe hingga berada di tahap ini.

Syabas Min Kaffe, SHOM dan semua usahawan-usahawan SHOM ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘




Ini liputan Harian Metro mengenai Min Kaffe yang telah memenangi The BrandLaureatte SMEs Best Brands Award sebagai Most Established Brand Awards, BestBrand in Consumer - Premium Coffee.

Bagi yang baru nak mengenali kopi paling viral Min Kaffe ni, ianya diperbuat dari Kopi Robusta yang lebih lembut dan menarik dan dicampur dengan Garam Buluh yang organik semulajadi dari Korea yang kaya dengan bahan mineral seperti magnesium.

Kebaikan Min Kaffe:

 
 

Apa yang zati experience sejak amalkan Min Kaffe ni adalah kurang migrain. Even kalo tengah sakit kepala atau kepala rasa berat sebab banyak pikir (hehe kononnya banyak sangat keja la tu kan), minum secawan Min Kaffe ni, lepas tu insyaAllah kepala jadi lega.

Lagi satu, kalo perut meragam macam sebu ke, masuk angin ke atau tengah cirit-birit ke, minum la Min Kaffe ni. Campuran Garan Buluh yang ada dalam Min Kaffe ni boleh bantu lega kan perut. Sama lebih kurang macam kalo uols minum ORS air garam yang selalu doktor kat klinik bagi tu kann. 


Dan ofkoz la minum Min Kaffe ni pagi-pagi masa bekpes, mesti tak rasa mengantuk atau lesu. Stay awake dan tangan kepala ligat je buat keja kat ofis. Sebab tu zati never miss my Min Kaffe setiap pagi, memang berantu la ๐Ÿ˜



Bagi penggemar kopi, jom la tukar kopi 3in1 yang biasa uols minum tu ke Min Kaffe ni.

Zati sentiasa ada ready stok. Boleh www.wasap.my/60133333446 untuk dapatkan sekotak, dua atau berapa pun boleh.


Siapa yang berminat nak jadi bizpartner zati pun dialu-alukan. Permintaan Min Kaffe ni memang sentiasa ada, dan di mana-mana pun pasti ada yang mencari.




Hanya perlu daftar sebagai ahli dengan hanya RM47 sahaja. Setiap pendaftaran pasti SHOM akan bagi FREE GIFT. Untung dan jimat sebenarnya tau.

Dan segala kelebihan sebagai ahli SHOM bakal uols nikmati. Zati sedia memberi tunjuk dan ajar ๐Ÿ˜




30 Jul 2019

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT DI DIAMOND NIGHT 2019

Hai assalamualaikum..

Entry kali sekitar majlis Diamond Night 2019 yang diadakan pada 13 July 2019.



Diamond Night ni adalah event yang diadakan oleh Sahajidah Hai-O Marketing bagi meraikan usahawan-usahawan yang berjaya mencapai jumlah sales terkumpul sebanyak  RM180,000 - RM720,000 dan CAR FUND Award.

Ini adalah kali kedua zati datang dan sama-sama meraikan Diamond achievers.





Bersama Mentor-mentor kesayangan ๐Ÿ˜






Bila berkumpul bersama team banyak la bergambar kan.



Kali ni ada booth untuk product baru Sweetality dan jugak BB+Glo.




Diamond Night selalunya disajukan dengan dinner. Menu dinner mostly ditambah dengan product SHOM sendiri, macam Garam Buluh Cooking Salt, Sweetality sebagai pemanis, air nya pulak BV Alfalfa dengan campuran lemon dan Sweetality. Tak lupa jugak minuman panas Min Kaffe dan Min Cha.



Seronok tengok kejayaan dan pencapaian usahawan-usahawan ni. Masing-masing ada latarbelakang yang berbeza dan impian pun berbeza.

Tapi bila ada kemahuan dan gerakkerja yang ditunjukkan oleh mentor, insyaAllah pasti stage Diamond tu nanti berjaya dinaikki.

Jom kita mulakan hanya dengan RM47 je.
Call/text zati di 013-3333446.






28 Apr 2019

SWEETALITY - PRODUK PEMANIS TERKINI SHOM

Hai assalamualaikum dan selamat sejahtera uols.
Zati doakan semoga setiap daripada uols yang baca entry dan blog zati ni sentiasa berada dalam kesihatan yang terbaik. Sebab kesihatan tubuh badan yang baik ni penting bukan untuk diri kita je tapi untuk orang-orang tersayang di sekeliling kita. Kalo asik tak sihat je, macam mana la kita nak jaga anak-anak, nak layan suami kan ๐Ÿ˜Š

Entry kali ni adalah tentang produk terkini daripada SHOM yang dilancarkan awal tahun 2019 ni.

Apakah dia? SWEETALITY jawapannya.



Rata-rata kita ni memang tak boleh lepas daripada benda-benda manis. Tapi sekarang ni ramai dah mencari alternatif lain untuk gula. Tujuannya untuk menjaga kesihatan dan menjauhkan tubuh badan kita daripada risiko penyakit yang memudaratkan.



Sweetality ni sebenarnya adalah produk pemanis yang

➤ RASA setanding GULA
➤ TEKSTUR seperti GULA
➤ GUNA seperti GULA

Didatangkan dengan 2 bentuk, iaitu serbuk dan juga liquid.


Botol besar tu adalah dalam bentuk serbuk. 
Halus je serbuknya macam tekstur fine sugar tu. Cara pengambilannya sikit je sebab Sweetality ni 5 kali lebih manis daripada gula putih. Bagi setiap hidangan (per serving) 1g adalah sama manisnya dengan 1 sudu teh gula biasa dan rendah kalori.


Yang ni pulak dalam bentuk liquid.
Guna 1 titis je dah rasa macam 1 sudu teh gula biasa. 1 titis ni sebenarnya zero kalori tau. Botolnya pun kecik je, senang dibawa kemana-mana. Letak dalam handbag atau dala poket pun boleh.


Apa uniknya Sweetality ni?

Sweetality ni adalah satu evolusi gula tebu menggunakan teknologi proprietari Flavour Infusion Factor (FIF).



Teknologi FIF ni lah yang menjadikan Sweetality ni mempunyai rasa dan kelihatan seperti gula. TAPI.. Sweetality ni 80-98% kurang kalori berbanding gula biasa.

Jadinya bila uols guna Sweetality ni dalam minuman atau masakan, tak perlu risau bab kalori dah. Gunalah untuk masak kuih-muih, baking, tambah dalam air teh atau kopi. Rasanya sama manis macam gula. Takde rasa pahit-pahit atau payau. Best kan ๐Ÿ˜


Berapa harga Sweetality ni?
  • Sweetality Granulated Sweetener (200g) = RM35(WM) dan RM37(EM) - ini yang berbentuk serbuk.
  • Sweetality Liquid Sweetener (30ml) = RM65(WM) dan RM67(EM)

Siapa yang boleh guna Sweetality ni?

Semua orang boleh guna. Sasaran Sweetality ni sebenarnya adalah untuk siapa yang mementingkan kesihatan dan yang ingin mengurangkan gula dalam diet harian mereka.


Sweetality ni dah ada di pasaran dan usahawan-usahawan SHOM dah mula giat dapat order daripada mereka yang nak beralih ke cara kehidupan yang lebih sihat.

Uols boleh wasap.my/60133333446 untuk dapatkan Sweetality ni.

Kalo ada yang berminat nak jana duit poket dengan Sweetality ni dengan jadi Agent atau Dropship, jangan segan silu wasap zati jugak tau ๐Ÿ’“
















10 Feb 2019

Kidivo - produk penjagaan diri bayi dan kanak-kanak

KIDIVO - produk penjagaan diri bayi dan kanak-kanak.


Ni adalah salah satu produk yang dilancarkan masa Majlis Ulang Tahun ke-26 Sahajidah Hai-O Marketing pada 10 November 2018 di Setia City Convention Centre (SCCC) yang lalu. Setiap kali sambutan ulang tahun, Sahajidah Hai-O Marketing atau SHOM pasti akan buat pelancaran produk terbaru. Ini menunjukkan betapa SHOM komited dalam perniagaan dan mampu menjadi menjadi peneraju dalam industri jualan langsung. Zati sendiri sejak menjadi usahawan SHOM ni, teruja dengan kemajuan syarikat ni. Sememangnya inilah platform yang betul untuk menjana pendapatan dan membina kerjaya dengan cemerlang.



OK, berbalik pada KIDIVO ni, ada 3 produk yang diperkenalkan iaitu:

๐Ÿ‘ถ Kidivo Natural Head to Toe Wash
๐Ÿ‘ถ Kidivo Natural Moisturizer Lotion
๐Ÿ˜€ Junior KIDIVO Gummy Bears (Supplement and Multivitamins)



Kesemua produk ni dihasilkan daripada bahan semulajadi. Natural ingredients ye, sesuai untuk kulit baby yang lembut dan sensitif.

 1)  Bahan-bahan Semulajadi 
2) Selamat Utk bayi dan kanak-kanak 
3) PH Seimbang 
4) Tiada Warna Sintetik 
5) Tiada Wangian Sintetik 
6) Tiada Paraben 
7) Tiada Petroleum 
8) Tiada SLS 
9) Tidak Memedihkan Mata 
10) Lebih Lembut 
11) Melembapkan Kulit 
12) Selamat Utk Alam Sekitar 


Meh tengok video ni untuk info lanjut.




Bagi Kidivo Junior Gummy Bear supplement pulak, ianya mengandungi:

1. Omega-3 (DHA & EPA)
2. Lutien
3. Multivitamin

Lengkap sebagai supplement kanak-kanak berusia lebih daripada 3 tahun.


Budak-budak mesti suka ni kan. Tak sabar nak beli untuk isaac nanti.

Harga bagi Kidivo Head to Toe Wash adalah RM54.00 (230ml).
Untuk Kidivo Mosturizing Lotion pulak adalah RM47.00 (125ml)
Untuk Kidivo Gummy Bears, harga akan dimaklumkan kelak ye.

Nak dapatkan harga istimewa disamping dapat bonus atau cashback, zati buka peluang untuk uols jadi STOKIS atau Agent SHOM di setiap negeri. Daftar hanya serendah RM47 je. Segala bahan dan tunjuk ajar akan zati berikan. Inilah peluang untuk uols mencipta kejayaan dengan syarikat Sahajidah Hai-O Marketing.

Call/wassap zati 013-3333446






29 Dec 2018

Air Kurus Coklat - Shake Me Cocoa

SHAKE ME COCOA - keluaran terbaru daripada Sahajidah Hai-O Marketing. Launch awal Disember 2018. Sebelum ni Shake Me berperisa Soya (baca kat sini untuk Shake Me Soya), tapi kali ni SHOM keluarkan dengan perisa koko pulak.


Inilah rupanya. Tengok warna coklat tu pun dah rasa terliur je kan.

Ni bukan minuman coklat biasa-biasa tau. Shake Me Cocoa ni sesuai untuk uols yang tengah on diet atau nak dapatkan berat badan yang ideal.

Macam mana Shake Me Cocoa ni membantu kita?
Shake Me Cocoa ni adalah minuman berPROTEIN tinggi.

Apa pentingnya PROTEIN?
๐Ÿ”ธProtein merupakan salah satu asas pembinaan badan.
๐Ÿ”ธProtein penting untuk tumbesaran dan pemulihan serta pemeliharaan otot-otot, tisu, rambut, kuku dan banyak lagi.
๐Ÿ”ธProtein membantu membina sel-sel dan tisu yang rosak.
๐Ÿ”ธProtein membantu badan untuk kekal aktif dan sihat.
๐Ÿ”ธProtein juga memastikan sistem imun kita dapat melawan penyakit apabila kita jatuh sakit.
๐Ÿ”ธProtein juga memberi kita tenaga berlebihan apabila kita tidak makan dengan secukupnya.

Shake ME Cocoa ni dirumus istimewa daripada protein berkualiti tinggi. Ditambah pulak dengan garam buluh asli dari Korea, serat makanan, ekstrak garcinia cambogia asli, multivitamin dan mineral. Dan jugak diadun sempurna dengan koko mewah bertaraf premium yang memberikan sensasi rasa coklat yang lazat. 

Shake Me Cocoa ni masih mengekalkan konsep 3M yang sama dengan Shake Me sebelum ni.



1. Pemeliharaan (Maintenance)

➥ Shake Me Cocoa mengandungi 11gm protein per serving. US FDA mencadangkan 25gm protein soya sehari diperlukan untuk membantu menurukan kolesterol darah.

➥ Protein dalam Shake Me Cocoa lengkap dan berkhasiat yang dibekalkan oleh protein soya, protein whey dan protein soya terasing.

➥ Shake Me Cocoa menganduing BCAA (Branced-chain animo acid), sekumpulan asid amino penting iaitu leucine, isoleucine dan valine. BCAA memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga semasa bersenam, pembentukan otot, pengurangan otot letih dan pengekalan jisim otot. Ia jugak dapat menghalang kehilangan otot semasa proses diet. Jadi tak la badan kita macam menggeleber je kan. Ia jugak meningkatkan kadar metabolism dan membakar lemak dengan lebih cepat! 

2. Metabolisme

➥ Salah satu kandungan Shake Me Cocoa ni adalah Gracinia Cambogia. Ia mengandungi bahan aktif Asid Hidroxicitrik (HCA) sangat mujarab dalam menurunkan berat badan dan meningkatkan metabolism. 

➥ HCA dalam Shake Me Cocoa ni bertindak sebagai penyekat lemak. Ia  menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak dalam badan dan membantu menukarkan kalori kepada glikogen iaitu bahan yang penting untuk pembentukan otot. 

➥ HCA ni jugak bantu mengurangkan selera makan dan membolehkan kita mengawal pengambilan kalori semasa proses penurunan berat badan.


➥ Shake Me Cocoa ni kaya dengan serat makanan iaitu inulin. Ia membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. Inulin jugak meningkatkan penghadaman, merangsang pembiakan bakteria baik dalam usus, menggalakkan pelawasan dan melegakan sembelit.

➥ Shake Me Cocoa ni menggunakan serbuk koko premium. Coklat dikatakan kaya dengan asid stearik dan antioksidan flavonoids, yang membantu  menggalakkan kesihatan jantung dan mengurangkan lemak-lemak viseral.

3. Mineral

➥ Shake ME Cocoa diperkaya dengan 100% garam buluh asli dari Korea yang mengandungi banyak mineral dan mikroelemen termasuk kalsium, magnesium dan potasium.

➥ Diperkaya jugak dengan Vitamin A,C, D, E, K , Kalisum, Magnesium, Zat Besi, Fosforus, Kromium, Tembaga, Selenium, Mangan, Iodin, Molybdenum yang membekalkan vitamin-vitamin penting, mineral dan elemen surih yang menigkatkan lagi kadar metabolism dan pengekalan kesihatan  yang baik. 



Zati dah cuba dah Shake Me Cocoa ni. Memang rasanya sedap sangat. Rasa koko dia memang best. Tambah pulak bila diminum sejuk-sejuk.


Cara minumnya cuma bancuh 1 sachet ke dalam 200 ml air sejuk atau chill water. Jangan guna air panas ye. Lepas tu shake shake kan aje, minum terus. Sedapppp ๐Ÿ˜‹ 

Untuk kesan yang lebih cepat, minum 2 kali sehari setiap pagi dan malam. Dan makanlah makanan lain ikut keperluan sahaja.




Harga jualan sekotak adalah RM118.00 (Sem) dan RM123 sekotak bagi Sabah dan Sarawak. Sekotak ada 20 sachets.


Testimoni Shake Me

Ni antara pengguna Shake Me yang berjaya dapatkan berat badan idaman mereka ๐Ÿ˜



Nampak kan angka berat badan tu. Gabungan Shake Me dan Premium Beautiful korset memang membuatkan badan cepat hilang kilo. 


Promosi Shake Me Cocoa


Beli 4 kotak Shake Me Cocoa dengan harga RM404 sahaja. Jimat RM68.

Yang tengah buat program diet tu memang wajib cuba. Klik link wasap kat bawah ni.

www.wasap.my/60133333446