3 Nov 2019

360 THERA - Legging terapi

Hello my lovely readers 😍
Entry ni untuk memperkenalkan kat uols satu produk terbaru dan bakal jadi satu fenomena pulak nanti.

Apa dia tu? Ianya dinamakan 360 Thera.
Seluar seakan-akan legging dari rangkaian Premium Beautiful jugak.

Jom layan video ni sat 😀






Dinamakan 360 Thera adalah sebab fungsi fabriknya yang cukup elastik, mampu meregang dan mempunyai kelebihan:

Menolak (Push)
Menganjak (Lift)
Mengunci (Lock)
Menyokong (Support)

segala lemak dari semua arah (360⁰) iaitu di sekitar perut, punggung, peha sampai la ke betis kaki.

Fabrik Pengunci Lemak 360 diperbuat dari Amerika Syarikat dan dilapisi dengan teknologi Fabrik Penyejuk Ultra-fiber dari Jepun.

Memang sepanjang zati pakai 360 Thera pants ni, tak terasa panas, rimas atau melekit-lekit walaupun berpeluh. Sejuk dan selesa je rasanya.

Perkataan Thera tu pulak adalah kerana fungsi terapi atau terapeutik yang direka ke atas seluar 360 Thera ni.

Sebagai salah satu rangkaian Premium Beautiful, mestilah 360 Thera ni ada FIR (Far Infra-red Ray). Tapi uniknya FIR kat legging ni direka guna teknologi Nano-Dot dari Korea.

Tengok ni dot-dot pink yang terletak di lapisan dalam bahagian perut. Inilah dia FIR Nano Dot tu. Letaknya di situ adalah bagi membantu masalah perut buncit, masalah rahim, masalah period, keputihan dan juga menjaga aset wanita yang paling berharga tu.

Selain dari FIR Nano-dot, legging Thera ni mempunyai 13 kristal magnetik yang diletakkan di titik-titik akupuntur di perut, belakang pinggang, luar peha dan di lutut.


Kelebihan fungsi teraputik ni:

✷ Melancarkan peredaran darah ke seluruh badan
✷ Mengurangkan urat labah-labah di kaki (varicose vein)
✷ Mengurangkan rasa lenguh-lenguh dan ketidakselesaan pada sendi dan kaki
✷ Meningkatkan metabolisme badan
✷ Mengurangkan sakit sendi lutut
✷ Meningkatkan kualiti tidur

Sepanjang zati sarungkan seluar 360 Thera ni, kaki terasa ringan sangat. Setiap hari pakai high heels ke ofis, berjalan ke sana sini, turun naik tangga dengan high heels, betis memang selalu rasa tegang dan lenguh-lenguh.

Lepas sarungkan Therapants ni, lega sebab tak terasa pun lenguh, atau keras mengejang di belakang betis. Malamnya pulak terasa dapat tidur dengan lena. Sebabnya bila darah berjalan lancar dan elok seluruh badan sampai ke kaki, insya Allah kesihatan seluruh badan kita pun jadi lebih baik.


Oooh.. satu lagi yang menariknya 360 Thera ni, di bahagian depan perut tu ada ZIP 😀

Senang nak pakai dan bukak. Senang urusan nak ke toilet tau, macam bukak zip seluar slack/jeans je.

Sejak dilancarkan awal Oktober aritu, memang laku keras 360 Thera ni. Dan feedback dari mereka yang dah pakai pun memberangsangkan sangat.




Berminat nak pakai seluar legging 360 Thera ni, boleh direct text zati di 013-3333446.

Tapi sebelum tu, kena bagi ukuran pinggang dan puncak punggung bagi nak menentukan size yang sesuai.


Ada 8 size mengikut ukuran. Jadi bagi yang berminat, boleh wasap.my/60133333446 dan bagi ukuran dalam cm dan zati akan cadangkan size yang sesuai untuk uols.

Inilah legging yang boleh mengempiskan perut sekali pakej dengan menguruskan kaki kita. Settle masalah kebuncitan dan kaki besar kannn 😁


14 Aug 2019

Kopi Garam Buluh Min Kaffe - Kopi Paling Viral

Tahniah Min Kaffe!!!


Min Kaffe meraih The BrandLaureate Most Established Brand Awards: Best Brands in Consumer- Premium Coffee 2018/19!

Penganugerahan ni dibuat bulan April 2019 yang lalu. Baru ni zati berkesempatan nak update kat blog ni. Better late than never kann 😉



Bukan mudah tau untuk meraih penghargaan tertinggi ini. Dengan kualiti produk Min Kaffe ni yang tinggi dan sentiasa dikawalselia, Min Kaffe ni berjaya mendapat pengiktirafan Premium Coffee. Prestasi jualan yang sangat cemerlang saban tahun, kerja keras dan strategi pemasaran usahawan-usahawan SHOM jugak banyak menyumbang dalam menaikkan produk Min Kaffe hingga berada di tahap ini.

Syabas Min Kaffe, SHOM dan semua usahawan-usahawan SHOM 👏👏👏




Ini liputan Harian Metro mengenai Min Kaffe yang telah memenangi The BrandLaureatte SMEs Best Brands Award sebagai Most Established Brand Awards, BestBrand in Consumer - Premium Coffee.

Bagi yang baru nak mengenali kopi paling viral Min Kaffe ni, ianya diperbuat dari Kopi Robusta yang lebih lembut dan menarik dan dicampur dengan Garam Buluh yang organik semulajadi dari Korea yang kaya dengan bahan mineral seperti magnesium.

Kebaikan Min Kaffe:

 
 

Apa yang zati experience sejak amalkan Min Kaffe ni adalah kurang migrain. Even kalo tengah sakit kepala atau kepala rasa berat sebab banyak pikir (hehe kononnya banyak sangat keja la tu kan), minum secawan Min Kaffe ni, lepas tu insyaAllah kepala jadi lega.

Lagi satu, kalo perut meragam macam sebu ke, masuk angin ke atau tengah cirit-birit ke, minum la Min Kaffe ni. Campuran Garan Buluh yang ada dalam Min Kaffe ni boleh bantu lega kan perut. Sama lebih kurang macam kalo uols minum ORS air garam yang selalu doktor kat klinik bagi tu kann. 


Dan ofkoz la minum Min Kaffe ni pagi-pagi masa bekpes, mesti tak rasa mengantuk atau lesu. Stay awake dan tangan kepala ligat je buat keja kat ofis. Sebab tu zati never miss my Min Kaffe setiap pagi, memang berantu la 😁



Bagi penggemar kopi, jom la tukar kopi 3in1 yang biasa uols minum tu ke Min Kaffe ni.

Zati sentiasa ada ready stok. Boleh www.wasap.my/60133333446 untuk dapatkan sekotak, dua atau berapa pun boleh.


Siapa yang berminat nak jadi bizpartner zati pun dialu-alukan. Permintaan Min Kaffe ni memang sentiasa ada, dan di mana-mana pun pasti ada yang mencari.




Hanya perlu daftar sebagai ahli dengan hanya RM47 sahaja. Setiap pendaftaran pasti SHOM akan bagi FREE GIFT. Untung dan jimat sebenarnya tau.

Dan segala kelebihan sebagai ahli SHOM bakal uols nikmati. Zati sedia memberi tunjuk dan ajar 😍




30 Jul 2019

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT DI DIAMOND NIGHT 2019

Hai assalamualaikum..

Entry kali sekitar majlis Diamond Night 2019 yang diadakan pada 13 July 2019.



Diamond Night ni adalah event yang diadakan oleh Sahajidah Hai-O Marketing bagi meraikan usahawan-usahawan yang berjaya mencapai jumlah sales terkumpul sebanyak  RM180,000 - RM720,000 dan CAR FUND Award.

Ini adalah kali kedua zati datang dan sama-sama meraikan Diamond achievers.





Bersama Mentor-mentor kesayangan 😍






Bila berkumpul bersama team banyak la bergambar kan.



Kali ni ada booth untuk product baru Sweetality dan jugak BB+Glo.




Diamond Night selalunya disajukan dengan dinner. Menu dinner mostly ditambah dengan product SHOM sendiri, macam Garam Buluh Cooking Salt, Sweetality sebagai pemanis, air nya pulak BV Alfalfa dengan campuran lemon dan Sweetality. Tak lupa jugak minuman panas Min Kaffe dan Min Cha.



Seronok tengok kejayaan dan pencapaian usahawan-usahawan ni. Masing-masing ada latarbelakang yang berbeza dan impian pun berbeza.

Tapi bila ada kemahuan dan gerakkerja yang ditunjukkan oleh mentor, insyaAllah pasti stage Diamond tu nanti berjaya dinaikki.

Jom kita mulakan hanya dengan RM47 je.
Call/text zati di 013-3333446.






28 Apr 2019

SWEETALITY - PRODUK PEMANIS TERKINI SHOM

Hai assalamualaikum dan selamat sejahtera uols.
Zati doakan semoga setiap daripada uols yang baca entry dan blog zati ni sentiasa berada dalam kesihatan yang terbaik. Sebab kesihatan tubuh badan yang baik ni penting bukan untuk diri kita je tapi untuk orang-orang tersayang di sekeliling kita. Kalo asik tak sihat je, macam mana la kita nak jaga anak-anak, nak layan suami kan 😊

Entry kali ni adalah tentang produk terkini daripada SHOM yang dilancarkan awal tahun 2019 ni.

Apakah dia? SWEETALITY jawapannya.



Rata-rata kita ni memang tak boleh lepas daripada benda-benda manis. Tapi sekarang ni ramai dah mencari alternatif lain untuk gula. Tujuannya untuk menjaga kesihatan dan menjauhkan tubuh badan kita daripada risiko penyakit yang memudaratkan.



Sweetality ni sebenarnya adalah produk pemanis yang

➤ RASA setanding GULA
➤ TEKSTUR seperti GULA
➤ GUNA seperti GULA

Didatangkan dengan 2 bentuk, iaitu serbuk dan juga liquid.


Botol besar tu adalah dalam bentuk serbuk. 
Halus je serbuknya macam tekstur fine sugar tu. Cara pengambilannya sikit je sebab Sweetality ni 5 kali lebih manis daripada gula putih. Bagi setiap hidangan (per serving) 1g adalah sama manisnya dengan 1 sudu teh gula biasa dan rendah kalori.


Yang ni pulak dalam bentuk liquid.
Guna 1 titis je dah rasa macam 1 sudu teh gula biasa. 1 titis ni sebenarnya zero kalori tau. Botolnya pun kecik je, senang dibawa kemana-mana. Letak dalam handbag atau dala poket pun boleh.


Apa uniknya Sweetality ni?

Sweetality ni adalah satu evolusi gula tebu menggunakan teknologi proprietari Flavour Infusion Factor (FIF).



Teknologi FIF ni lah yang menjadikan Sweetality ni mempunyai rasa dan kelihatan seperti gula. TAPI.. Sweetality ni 80-98% kurang kalori berbanding gula biasa.

Jadinya bila uols guna Sweetality ni dalam minuman atau masakan, tak perlu risau bab kalori dah. Gunalah untuk masak kuih-muih, baking, tambah dalam air teh atau kopi. Rasanya sama manis macam gula. Takde rasa pahit-pahit atau payau. Best kan 😍


Berapa harga Sweetality ni?
  • Sweetality Granulated Sweetener (200g) = RM35(WM) dan RM37(EM) - ini yang berbentuk serbuk.
  • Sweetality Liquid Sweetener (30ml) = RM65(WM) dan RM67(EM)

Siapa yang boleh guna Sweetality ni?

Semua orang boleh guna. Sasaran Sweetality ni sebenarnya adalah untuk siapa yang mementingkan kesihatan dan yang ingin mengurangkan gula dalam diet harian mereka.


Sweetality ni dah ada di pasaran dan usahawan-usahawan SHOM dah mula giat dapat order daripada mereka yang nak beralih ke cara kehidupan yang lebih sihat.

Uols boleh wasap.my/60133333446 untuk dapatkan Sweetality ni.

Kalo ada yang berminat nak jana duit poket dengan Sweetality ni dengan jadi Agent atau Dropship, jangan segan silu wasap zati jugak tau 💓